1/13

MEMELEILAND
AMSTERDAM

Two large empty spaces and a wish list, that's how we started with this project in Amsterdam. A blank canvas and a great opportunity for a complete new design. We were allowed to realise a breakthrough in one wall to connect the two spaces, and that is what we did. 

 

One of the client’s wishes was to keep the apartment as open and feel as spacious as possible, to create an open plan ‘loft’ feeling. That is why we created a large living space with lots of light, coming in through the large windows. The bedroom positioned at the back, can be closed off by floor to ceiling pivot doors and steel doors provide the connection between the study and dining room.

 

The bathroom area was cleverly designed as a box with a wooden finish on the outside. The wood in combination with the grey cast floor and the steel doors creates a calm colour palette and sleek design, making all rooms pleasant to be in.

 

The cabinets and wardrobe throughout the house are custom made and an integral part of the interior. Located close to ‘t IJ, overlooking the iconic Pontsteiger building, this apartment is a wonderfully quiet place in the always bustling Amsterdam.

WHAT

Apartment

WHERE

Amsterdam

The Netherlands