press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13

RODENBURGHLAAN
AMSTELVEEN

The complete renovation of an end-of-terrace house in a quiet neighbourhood in Amstelveen. The area is characterised by charming 1930's architecture, and so is this townhouse.

On the ground floor, Manon de Bont | Architects changed the lay-out by placing the kitchen in the heart of the living area. The new dining room is situated in the former kitchen, and by taking down the walls between spaces, it is now connected to the new large kitchen and living room. The children’s playroom is located in the former garage which is now connected to the main house through a large opening. The back façade was opened up with larger doors and windows, ensuring the living spaces get more natural light and are better connected to the garden.

The upper two floors have been modernised. We changed the position of the stairs from the 1st to the 2nd floor, which gave us the opportunity to upgrade the layout of both floors. On the 2nd floor we created a large landing with room for toys, with two bedrooms and a bathroom coming off it. It changed into a spacious and welcoming space.

Throughout the house we used a variety of different materials, that despite their differences all work really well together. A soft grey cast floor in every room creates unity, where the new wooden frames and other wooden details provide warmth. Together with the original doors and other original details, there is a perfect balance between old and new.

WHAT

House

WHERE

Amstelveen

The Netherlands